Szabályok

Kedves Vendégünk!

Szeretettel köszöntjük a Tüskevár Halastavon! Célunk, hogy minél többen, akik a Tüskevár Horgásztóra ellátogatnak, jól érezzék magukat és kellemesen teljen el az az idő, amit nálunk töltenek! Továbbá, hogy, új élmények birtokában, feltöltődve, felfrissülve és kipihenten térjenek vissza az otthonaikba!

Annak érdekében, hogy a fenti célok megvalósuljanak akkor is, ha egyszerre több tucatnyian horgásznak a tavon, valamint, hogy az ápolt környezetet és a halállomány épségét minél inkább megőrizzük, néhány szabályt megfogalmaztunk, amelyeket kérjük, hogy az itt tartózkodása során szíveskedjen betartani!  

Horgászni csak érvényes belépőjeggyel szabad, egy jegy csak egy fő horgászatára jogosít. A nem horgászó kísérők ún. kísérő jegy megváltásával tartózkodhatnak a tóparton.

Az állami horgászjegy rendelkezésre állása, törvényi előírás miatt kötelező!

 Víztér kód: 09-085-1-4

 Nappali horgászat:

Nyári időszámítás ideje alatt:

7:00-18:00-ig.  Kapuzárás: 18:30 h-kor! (Aktuális nyitvatartást lásd: Facebook)

Téli időszámítás ideje alatt:

7:00–naplementéig. Kapuzárás:

 naplemente után félórával; (Aktuális nyitvatartást lásd: Facebook)

Éjszakai horgászat: pénteken és szombaton lehetséges, előzetes egyeztetést követően. Kapuzárásig meg kell érkezni és kapunyitáskor lehet eltávozni!

Kérjük, hogy a honlapunkon és a facebook oldalunkon kövesse nyomon a friss információkat a nyitva tartásra és az éjszakai horgászatra vonatkozóan!

HORGÁSZ ESZKÖZÖK:

Használható botok száma személyenként 2 darab és maximum 1 SZAKÁLL NÉLKÜLI (mikro szakállas, visszanyomott szakállas) horog botonként.

    • Fonott főzsinór használata TILOS!
    • Szakáll nélküli horgok használata engedélyezett! [Minimális követelmény, hogy a horog szakálla vissza legyen nyomva, vagy le legyen reszelve!]  

ETETÉS:

    • Etetőhajó használata nem engedélyezett!
    • Etetni áztatott szemes terménnyel (kukorica, búza stb.), vagy horgászboltokban kapható, természetes alapanyagokból készült etetőanyagokkal lehetséges.
    • Különböző tápfélékkel (kutya-, macska, sertés, nyúl stb. tápok) etetni TILOS!

 NEDVES halmatrac használata KÖTELEZŐ!

 A SPORT HORGÁSZJEGY ELVIHETŐ HALAT NEM TARTALMAZ! A kifogott halak megvásárolhatók a halőr háznál kifüggesztett napi árakon. A megvásárlásra szánt halakat haltartó szákban köteles a horgász elhelyezni és a nap folyamán nem cserélgeti! Amelyiket elhelyezte a haltartó szákban, azt megvásárolja.

Azokat a halakat amelyek a tóba visszaengedésre kerülnek, természetesen lehetséges lefényképezni, (nedves halmatrac fölött) de a halakkal a legnagyobb kíméletességgel kell bánni! Állva fényképezni TILOS! Sebfertőtlenítő használata KÖTELEZŐ! A halak kopoltyújába benyúlni, azon bármilyen idegen eszközt átvezetni SZIGORÚAN TILOS! A kifogás és a visszaengedés között a halat nedvesen kell tartani! Amennyiben a hal súlyosan sérül (pl. mélyre nyelt horog) meg kell tartani és napi áron ki kell fizetni! A halakat bármilyen módszerrel jelölni TILOS!

PONTY és AMUR: a 3 kg fölötti példányokat vissza kell engedni a tóba; 3 kg alatti példányok megvásárolhatók;

Ragadozó halra horgászni (bármilyen módszerrel) csak előzetes engedéllyel lehet- egyéb esetben TILOS! (Amennyiben békés halra történő horgászat közben süllő vagy csuka akad a horogra, azt kíméletesen vissza kell engedni a tóba, ha a hal a fárasztás és kiemelés során megsérül, az aktuális napi áron meg kell vásárolni!)

Ragadozó halakra kizárólag ősszel – jellemzően november elejétől a tó téli bezárásáig (lásd Facebook)- pergető módszerrel lehetséges horgászni! Ragadozó halat NEM ÉRTÉKESÍTÜNK! Kifogást követően, nedves matrac fölötti fényképezés után vissza kell engedni a tóba!!! Amennyiben – bármilyen okból kifolyólag – a hal életveszélyesen sérül, meg kell vásárolni az aktuális érvényes árlista szerinti áron!

DÉVÉRKESZEG: nem értékesítünk dévérkeszeget! Amennyiben valamilyen oknál fogva mégis haltartóba kerül, az aktuális áron, mérlegelést követően ki kell fizetni!

EZÜSTKÁRÁSZ: a kifogott ezüstkárászok napi áron megvásárolhatók!

COMPÓ, KOI PONTY és SZÉLES (ARANY) KÁRÁSZ: nem engedélyezett az elvitelük, kifogást követően vissza kell engedni a tóba őket.

A gáton 14 év alatti személy csak felügyelettel tartózkodhat. Az esetleges balesetekért felelősséget nem vállalunk!

A tóban fürödni TILOS!

A gáton és a félszigeten tüzet rakni, főzni nem engedélyezett, ez csak a kijelölt helyen engedélyezett.

Hangoskodni, mások nyugalmát megzavarni TILOS!

Ittas egyén a tó környékén nem tartózkodhat!

A horgászhelyet mindenki köteles tisztán elhagyni, etetőanyagot, csali maradékot összeszedni és az egyéb hulladékkal együtt a szeméttároló edénybe helyezni. Szemetelésnek számit a napraforgó, tökmag, stb… és a cigarettavég eldobása is. Mindennemű szemetelés kizárással jár!

WC használat: a Tüskevár Kemencés (Vendégház melletti kisebb épület) Keleti-főcsatorna felöli oldalán 2db kulturált WC áll a vendégeink rendelkezésére. A tóparton az ilyen jellegű természetes szükségletek végzése TILOS!

Horgászni csak a kijelölt helyeken beállókban stégek mellett lehet. Max. 1 fő / 2 bot/ beálló. Meríteni a stégről kötelező! (a halak és a part menti növények védelmében)

Horgászbotot felügyelet nélkül hagyni semmi esetre sem szabad. Éjszakai horgászatnál az elektromos kapásjelző használata kötelező.

A parkolóban hagyott járművekért, és a tó területén hagyott tárgyakért felelősséget nem vállalunk.

Érkezéskor kézikocsik állnak rendelkezésre a horgász felszerelés horgász helyre történő szállítás megkönnyítése érdekében. Igénybevételt követően kérjük azokat a halőrházhoz visszahozni!

Távozáskor a halőrháznál- előzetes felszólítás nélkül – mindenki köteles bemutatni a táska, szatyor, botzsák, sátorzsák, vödör tartalmát: a lopások kiszűrése miatt. Minden lopás azonnal rendőrségi feljelentést és kizárást von maga után.

A Tüskevár Halastó területén, beleértve a Vendégházat és annak környékét is on-line kamera rendszer működik, kizárólag vagyon biztonsági okokból. A kamerák felvételeit semmilyen adatgyűjtési célra nem használjuk és a törvény adta kereteknek megfelelően a felvételeket töröljük.

A jegy (pénztári blokk) átvétele a halastó házirendjének automatikus elfogadását jelenti! A házirendben foglalt szabályokat megszegő személyeket a tógazda a tó területéről kitilthatja!

tisztelettel:

Tüskevár Horgásztó

Rimaszombati Edit és Rimaszombati Imre

tulajdonosok